book cover

Zasady żywienia człowieka

Kunachowicz, Hanna, Czarnowska-Misztal, Elżbieta, Turlejska, Halina, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne

Year of publication: 2013.

Zdrowe odżywianie, Żywność higiena. higiena., Fizjologia żywienia, Technologia żywności, Leczenie dietą, Podręczniki dla szkół zawodowych, Podręczniki [Typ publikacji]

available:

1 from 1

Author
Kunachowicz, Hanna
Czarnowska-Misztal, Elżbieta
Turlejska, Halina
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Title
Zasady żywienia człowieka
ISBN
978-83-02-09149-0
Place of publication
Warszawa :
Publishing house
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne,
Year of publication
2013.
Issue number
Wyd. 10.
Volume
254, [1] s., [1] k. tabl. złoż. :
Dimensions
23 cm.
UDC
(075.3-021.66)
613.2
614.3
Object passwords
Zdrowe odżywianie
Żywność higiena. higiena.
Fizjologia żywienia
Technologia żywności
Leczenie dietą
Podręczniki dla szkół zawodowych
Podręczniki [Typ publikacji]
Additional information
Na okł. podtyt.: podręcznik.
Bibliogr. s. 253-[255]. Bibliogr. s. 253-[255].
Summary
Zawiera: Rola nauki o żywieniu człowieka; Podstawowe składniki w żywności i ich przemiany w organizmie człowieka; Witaminy w produktach spożywczych; Składniki mineralne; Tabele składu i wartości odżywczych produktów; Normy żywienia - dzienne normy; Zasady prawidłowego żywienia; Modelowe racje pokarmowe; Organizacja żywienia zbiorowego; Wpływ procesów technologicznych i kulinarnych na wartość odżywczą potraw; Przetwórstwo żywności; Żywienie dietetyczne; Wegetarianizm i inne nietradycyjne sposoby żywienia; Znaczenie prawidłowego żywienia w zapobieganiu chorobom na tle wadliwego żywienia.
020
%a 9788302091490
080
%a (075.3-021.66)
080
%a 613.2
080
%a 614.3
100
%a Kunachowicz, Hanna
245
%a Zasady żywienia człowieka /
250
%a Wyd. 10.
260
%a Warszawa : %b Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, %c 2013.
300
%a 254, [1] s., [1] k. tabl. złoż. : %b il. ;%b il. ; %c 23 cm.
500
%a Na okł. podtyt.: podręcznik.
504
%a Bibliogr. s. 253-[255].%a Bibliogr. s. 253-[255].
520
%a Zawiera: Rola nauki o żywieniu człowieka; Podstawowe składniki w żywności i ich przemiany w organizmie człowieka; Witaminy w produktach spożywczych; Składniki mineralne; Tabele składu i wartości odżywczych produktów; Normy żywienia - dzienne normy; Zasady prawidłowego żywienia; Modelowe racje pokarmowe; Organizacja żywienia zbiorowego; Wpływ procesów technologicznych i kulinarnych na wartość odżywczą potraw; Przetwórstwo żywności; Żywienie dietetyczne; Wegetarianizm i inne nietradycyjne sposoby żywienia; Znaczenie prawidłowego żywienia w zapobieganiu chorobom na tle wadliwego żywienia.
650
%a Zdrowe odżywianie
650
%a Żywność %x higiena.%x higiena.
650
%a Fizjologia żywienia
650
%a Technologia żywności
650
%a Leczenie dietą
655
%a Podręczniki dla szkół zawodowych
655
%a Podręczniki [Typ publikacji]
700
%a Czarnowska-Misztal, Elżbieta
700
%a Turlejska, Halina
710
%a Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
920
%a 978-83-02-09149-0

Available items

1.
Accession: 17415
Signature: 613.2
Status: Checked in

Most often borrowed